Inleiding

Blues is een muziekstijl die ongeveer tussen 1860 en 1900 is ontstaan en zijn oorsprong vindt in de muziek die slaven uit Afrika in het Zuiden van de Verenigde Staten - onder andere in de Mississippidelta, tussen Memphis en New Orleans) - maakten. De voornaamste muzikale bronnen die tot het ontstaan van de blues hebben bijgedragen zijn de religieuze liederen (gospelsnegrospirituals), de worksongs en de field hollers. Een typische variant van de blues is de cajunmuziek. Muziek maken met elkaar of alleen, met of zonder instrumenten, was voor hen vaak de enige manier om hun lijden uit te drukken en te verzachten. Omdat deze muziek een melancholische toon en inhoud had, werd ze 'blues' genoemd.

Soms gebruikten de zangers 'scheldwoorden' die de bewakers niet kenden. Zo konden ze de bewakers uitschelden zonder dat deze het merkten. Ze maakten zelf instrumenten en 's avonds zongen ze uit volle borst over de miserie die ze hadden.

[Bron tekst: Wikipedia]   [Category: Blues record labels]       🤪 Deel deze site op Facebook 👍

Susan Santos (Winner of the European Blues Award 2018)

  • STOMPIN' HEAT (folder)

    STOMPIN' HEAT - Single - Shiny curley red hair (2019) (Genre - Modern Electric Blues)

  • STOMPIN' HEAT (cover)

    STOMPIN' HEAT - Single - Shiny curley red hair (2019) (Genre - Modern Electric Blues)

Let's keep the blues alive!! - Help spreading the music ...

I've Got The Blues!


This Is The Blues!!!
 


PLAYING TRACKS BY: 

Howlin' Wolf, John Lee Hooker, Albert Collins, Otis Spann, T Bone Walker and more. 


Click here for more.

John Lee Hooker

John Lee Hooker

11/9/1976 Wise Fools Pub - Chicago, IL Soundboard

1. Boom Boom
2. Serves Me Right To Suffer
3. You Know It Aint Right
4. Hobo Blues
5. One Bourbon, One Scotch, One Beer
6. Whiskey & Women
7. Crawlin' King Snake
8. Boogie Chillen
9. You Know I Love You
10. Maudie
11. Crazy Bout You Baby
Bonus: 
12. Boogie Chillen 
13. I Need Some Money 
14. Bundle Up And Go

Click here for more.

Ruben Hoeke - Ribs & Blues 2017 (25 years on tour!)

Gepubliceerd op 20 jun. 2017
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. In 2004 richtte hij zijn eigen 'Ruben Hoeke Band' op.

In de zomer van 2016 werd Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Na een korte twijfel periode kiest hij toch voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB album ‘SONIC REVOLVER’ werd op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen beschouwd als ‘een van de beste album van 2016’. Eind 2016 volgde een tournee met gitarist Jan Akkerman.

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.’ Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met ‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’

http://www.ribsenblues.nl
http://www.jijenoverijssel.nl

Dudley Taft

Dudley Taft - Driving South @ HWY 99

From the "Live at Highway 99" DVD, to be released in early 2012. Chris Leighton on drums, John Kessler on Bass. Video by Darin DiPietro. BUY IT NOW!! www.dudleytaft.com

John Mayall & The Bluesbreakers with Gary Moore - So Many Roads

Montreux Jazz Festival 2008
Manday 7th July 2008
Special Guest Gary Moore

Canned Heat with Junior Watson - The Hucklebuck 1989

Canned Heat Live Jam. Junior Watson on lead guitar. "The Hucklebuck" From 20 Years After: A Woodstock Reunion Concert (1989)

JOHN CAMPBELL - Saddle Up My Pony

John Campbell doing 'saddle up my pony' .. Playing his 1934 National Steel Guitar and wearing his unique Deerskin Jacket - made by Rusty Dorr... Recorded March 1993, Italy

.

.

CD - Shemekia Copeland

David Bowie

Met vriendelijke groet,

Ron Cijs