Johan Derksen

Muziek met DJ: Johan Derksen

#DI150331
De Officiële pagina van het muziekprogramma van Johan Derksen, "Muziek voor Volwassenen". Sinds zaterdag 17 december 2005 wekelijks van 09.00 - 12.00 uur (en iedere zondag van 19.00 - 22.00 uur de herhaling van zaterdag de week ervoor) te horen op Radio Rijnmond [93,4FM] en/of via deze Radiostream: [https://is.gd/HmaMLT] | Sinds woensdag 18 mei 2016 ook wekelijks van 21.00 - 24.00 uur (en iedere zondag van 12:00 - 14:00 uur de herhaling van woensdag) te horen op 40UP Radio via deze Radiostream: [https://is.gd/q1J2h6] of op uitzending gemist via deze Radiostream: [https://is.gd/VMWHm3] | Sinds maandag 05 september 2016 ook op werkdagen van 18.00 - 19.00 uur (en op de zondagmiddag gaan ze 2 van deze 5 uur herhalen) te horen op RTV Drenthe [90.8FM] of op uitzending gemist via deze Radiostream: [https://is.gd/7fH4IN] | Voor al je vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar - derksen@rijnmond.nl en/of derksen@rtvdrenthe.nl | Voor de Playlists over 2015 t/m 2017 van Muziek voor Volwassenen Zie: [https://is.gd/uTep11] | In Muziek voor volwassenen draait Johan Derksen muziek naar zijn smaak: country, americana en natuurlijk een flinke dosis blues.
TERUGLUISTEREN via:: A podcast powered by FeedBurner [https://is.gd/3cBpgt] |
Veel luisterplezier!

[Bron tekst: Ron Cijs]   FACEBOOK

Extra

De uitzending van 29-07-2017 stond in het teken van de laatste LIVE uitzending van Johan vanuit de studio RTV Rijnmond (Lloydstraat, Rotterdam). In verband met zijn verhuizing naar Grolloo, gaat hij vanaf komende week zijn uitzendingen van tevoren opnemen in de studio van RTV Drenthe (Beilerstraat 30, Assen). Muziek voor Volwassenen stopt dus niet en het programma blijft wel op de RTV Rijnmond zender! Omdat het programma nu van tevoren wordt opgenomen, krijg je vanaf aug. 2017 de playlist vóór de uitzending te zien op de Facebookpagina!

Meer Informatie

Johan Derksen

De groep oudere jongeren wordt steeds groter. Dat is de generatie die de ontwikkeling van de popmuziek vanaf het begin meemaakte. Het waren de veilige en kneuterige jaren vijftig. De radio zond slechts twee keer een uur popmuziek per week uit. Bij de VARA deed Herman Stok Tijd voor Teenagers en de AVRO had Tussen 10 plus en 20 min, met Gonnie Baars en Jos Brink. Uit Engeland kwamen Cliff Richard and the Shadows en Tommy Steele, uit Amerika de als ideale schoonzonen ogende teenager-idolen Fabian, Bobby Rydell, Frankie Avalon, Dion and the Belmonts en Bobby Darin. Van eigen bodem kwamen Peter and his Rockets, Johnny Lion and the Jumping Jewels en Rob de Nijs and the Lords.
 
En toen waren daar plotseling The Beatles.
 
In Liverpool werd, begin jaren zestig, de deur open gezet voor allerlei stromingen muziek. Hilversum sliep lekker verder, maar Radio Luxemburg speelde er handig op in. Dankzij een gammele draagbare radio ging er een wereld voor ons open. Elvis Presley, James Brown, The Everly Brothers, Little Richard en Roy Orbison werden gedraaid voor de Amerikaanse militairen in Duitsland. Verder veroverde de British Invasion de wereld. Gerry and the Pacemakers, The Hollies, THEM, The Yardbirds, The Animals, The Moody Blues, The Zombies, The Swinging Blue Jeans, Dave Clark Five en The Searchers.

Mijn kinderen kopen geen cd's, ze halen alles van internet, maar ze zijn voor ieder radiostation de doelgroep. Ik koop gewoon mijn cd's, maar verder speel ik geen rol. En de radiostations houden de luisteraars dom door commercieel te draaien. Weggooimuziek en gouwe ouwen. Ik kan mijn buurman niet kwalijk nemen dat hij naar een concert van Marco Borsato gaat en BZN mooi vindt als hij nooit via de media kennismaakt met blues, soul, country en Americana.
 
De discjockeys die dergelijke muziek draaien, zoals Mart Smeets, Harry de Winter en Ruud Hermans, krijgen de ruimte als ieder normaal mens al slaapt. Ik mag op zaterdagmorgen van negen tot twaalf uur discjockey spelen bij Radio Rijnmond. De reacties op Muziek voor Volwassenen maken duidelijk dat er wel degelijk een doelgroep bestaat. Ik draai uit eigen kast en ik probeer de luisteraars kennis te laten maken met muziek die ze doorgaans nooit op de radio horen of muziek die nostalgische gevoelens oproept. Hier vindt u wekelijks de playlist en als u een verzoek heeft, schroom dan niet om dat te melden. Als het op muziek lijkt, draai ik het graag. Tot zaterdag bij Muziek voor Volwassenen!
 
Met vriendelijke groet, Johan Derksen 

P.S. Als u wilt reageren op mijn programma, stuurt u dan een mailtje naar derksen@rijnmond.nl 
 
[Bron tekst: RTV Rijnmond]   FACEBOOK

Archief

Albums van de Week...


ZIE: 
2017 

ZIE: 2018 

Serie Muziek voor Volwassenen aflevering 1 van 5

17-12-2014 | 15:09
Luisteraars van het radioprogramma Muziek voor Volwassenen, gepresenteerd door Johan Derksen, krijgen al hun vragen beantwoordt in deze serie van 5 afleveringen.
In deze eerste aflevering laat Johan vanuit zijn eigen “muziektempel” zien hoe hij zijn programma voorbereidt. Hoe bepaalt hij het thema voor zijn programma? En je ziet beelden vanuit de studio tijdens het programma van zaterdag 8 november jl.
Video: Aflevering 1 - Het Programma

Serie Muziek voor Volwassenen aflevering 2 van 5

24-12-2014 | 14:06
Luisteraars van het radioprogramma Muziek voor Volwassenen, gepresenteerd door Johan Derksen, krijgen al hun vragen beantwoordt in deze serie van 5 afleveringen.
Johan gaat bijna jaarlijks naar Austin, Texas, om nieuwe muziek te halen. Hij geeft in deze 2e aflevering onder andere tips over de beste platenzaak in Austin en hij geeft zijn ongezoute mening over het land van de onbegrensde mogelijkheden.
Video: Aflevering 2 - America

Serie Muziek voor Volwassenen aflevering 3 van 5

31-12-2014 | 13:11
Luisteraars van het radioprogramma Muziek voor Volwassenen, gepresenteerd door Johan Derksen, krijgen al hun vragen beantwoordt in deze serie van 5 afleveringen.
Aflevering 3 geeft antwoord op de vraag hoeveel cd’s Johan eigenlijk heeft? En heeft hij ook een back-up van zijn muziek? Wat was de eerste single die hij kocht en naar welke platenzaken gaat Johan in Nederland?
Video: Aflevering 3 - Zijn muziek

Serie Muziek voor Volwassenen aflevering 4 van 5

02-01-2015 | 14:31
Luisteraars van het radioprogramma Muziek voor Volwassenen, gepresenteerd door Johan Derksen, krijgen al hun vragen beantwoordt in deze serie van 5 afleveringen.
In aflevering 4 praten we met Johan over de toekomst. Gaat Johan ooit voor het grote geld naar een ander radiostation of blijft hij Rijnmond trouw? Komt er nog een nieuwe serie Derksen on the Road? Welke andere plannen heeft hij voor de toekomst? En wat hebben Grollo en Curacao hiermee te maken?
Video: Aflevering 4 - De Toekomst

Serie Muziek voor Volwassenen aflevering 5 van 5 *

02-01-2015 | 14:31
Luisteraars van het radioprogramma Muziek voor Volwassenen, gepresenteerd door Johan Derksen, krijgen al hun vragen beantwoordt in deze serie van 5 afleveringen.
In deze laatste aflevering stellen we Johan een aantal persoonlijke vragen. Van welke muziek houdt mevrouw Derksen? Als Johan een keuze zou moeten maken tussen voetbal en muziek. Waar kiest hij dan voor? Van welk nummer krijgt Johan kippenvel? Hoeveel vrienden heeft Johan? En welke muziek zou Johan op zijn eigen uitvaart gedraaid willen hebben?
Video: Serie Muziek voor Volwassenen aflevering 5

Met vriendelijke groet,

Ron Cijs

TOP ^