5. feb, 2017

Archie Lee Hooker

Archie Lee Hooker groeide op in Mississippi en kwam daar uiteraard volop in aanraking met de blues. Ook in Memphis, waar hij later naartoe verhuisde stond de muziek centraal in zijn leven. Daar was het met name de gospelmuziek. Na zijn verblijf in Memphis verhuisde hij naar Californië, waar hij zijn oom John Lee Hooker ontmoette.

John Lee Hooker nam zijn neef onder zijn hoede, leerde hem alles over de blues wat hij nog niet wist en samen stonden ze op mening podium. Archie Lee Hooker, die tot op heden vijf studio-albumes uitbracht, is een must-see voor elke bluesliefhebber.

Archie Lee Hooker (USA) www.archieleehooker.com Jazeker; het neefje van de beroemde bluesman John Lee hooker.., die met zijn Coast To Coast Blues Band de muziek van zijn legendarische oom levend houdt. Archie Lee’s liedjes zijn sterk beïnvloed door zijn leven! Geboren in Mississippi  verhuisde hij naar Memphis, Tennessee. Als tiener, formeerde hij de gospel groep The Marvellous en speelde in en rond Memphis en in New Orleans.

De volgende belangrijke stap in Archie Lee’s carrière was toen hij verhuisde naar Californië om met zijn oom , de legendarische John Lee Hooker samen op te treden. John Lee werd Archie’s mentor en leerde hem alles over de Blues . Beiden traden veelvuldig zowel op de diverse podia en voor diverse opnamen in de studio.

Het was in 1995 tijdens Archie Lee eerste Europese tour met Carl Wyatt en de Rhythm Kings, toerde en Carl de studio ingingen om hun eerste cd «Suicide Blues» op te nemen. Archie heeft inmiddels succesvolle albums opgenomen met verschillende muzikanten .

In de winter van 2011 besloot Archie Lee een nieuwe band te formeren met Fred Barreto (Brazilië) op lead gitaar, Nicolas Fageot (Frankrijk) op bas en Yves Ditsch (Luxemburg) op drums vormen. Na een groot aantal Festival en club optredens zal Archie’s zijn 6e album opnemen in 2016. Onder de naam «Archie Lee Hooker & the Coast to Coast Blues Band»