6. feb, 2017

Berichten uit de mailbox:

#MA170206
Berichten uit de mailbox:

 

Live in L’Esprit 
Zaterdagavond 11 februari a.s. speelt de formatie John Burki & the Dynaflow bij Bluespodium L’Esprit aan de Wendeldijk 25 te Rotterdam IJsselmonde. 
John Burki is gitarist, zanger met een voorliefde voor muziek die in de eerste helft van de vorige eeuw in Amerika ontstond: o.a. blues, rock&roll en bluegrass. Hij wordt begeleid door Bas Janssen(toetsen) en The Dynaflow (dit zijn Jan Markus (bas) en Eduard Nijenhuis (drums). 
Het optreden begint om 22.00 uur. De entree is 7,50 euro, voor leden 5 euro. Zie voor meer informatie [www.lesprit.nl]www.lesprit.nl. Lesprit is elke zaterdag geopend van 20.30 tot 02.00 uur.

* * * * * * *
Sweet sixteen laat twee toppers zien. 
Twee blues sensaties in de Monsterse Noviteit.

Zaterdag 11 februari wordt Blues aan Zee 16 lentes, een bijzondere leeftijd waar we allemaal een beetje heimwee naar hebben. Daarom vieren we dit met twee bijzondere blues acts uit het Nederlandse topsegment. Als hoofdprogramma de band Little Steve & the Big Beat “The hottest Dutch Rhythm & Blues sensation ever” en ,in het voorprogramma, Ralph de Jongh één van de meest bijzondere en talentvolste blues artiesten die Nederland rijk is.

Rhythm & Blues met vurig gitaarspel, sterke vocalen, gierende saxofoons en een strakke ritme sektie. 
Dat is Little Steve & the Big Beat. 
Binnen hun korte bestaan hebben Little Steve & the Big Beat met succes op veel festivals gespeeld zoals Blues Peer, Zwarte Cross, Breda Jazz Festival en vele anderen. Hun single Brand New Man wordt regelmatig gedraaid op Radio 1 in België. En bovendien ze zijn genomineerd voor de Dutch Blues Awards 2015 in categorieën Beste Band, Beste Zanger en Beste Drummer. 
Little Steve & the Big Beat is gebaseerd rondom het gitaarspel en de zang van Steven van der Nat. In Januari 2013 zijn ze begonnen en na een hand vol optredens verschenen al vele lovende recensies. De band werd meteen al o.a. een topband en een mogelijke afsluiter voor festivals genoemd. 
De band bestaat naast Little Steve uit: Martijn 'Tinez' van Toor (Tinez Roots Club) en Evert Hoedt (the Electrophonics) op tenor en bariton sax, Bird Stevens (the Big Four Quintet, Different Tacos) op bas gitaar en Jody van Ooijen (Qeaux Qeaux Joans, Rootbag) op drums. Zie ookhttp://www.littlesteveandthebigbeat.com/

Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij ze speelt. Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Zie ook:http://ralphdejongh.com/

Zaterdag 11 februari 16 jaar Blues aan Zee in de tuinzaal van de Noviteit Kloosterlaan 33 2681 LD Monster. De zaal gaat open om 21.00 u. aanvang optreden 21.30 u. Toegang 15 Euro. Kaarten de avond zelf direct aan de zaal, geen voorverkoop.

Meer over Blues aan Zee op de website [www.bluesaanzee.nl]www.bluesaanzee.nl

* * * * * * *
CARTER SAMPSON & Dan Martin 
De Oude Veiling in Aalsmeer 
i.s.m. Muzikaalsmeer & StrictlyCountryRecords.com 
zondag 12 februari aanvang: 15.00 uur

Carter haar album Wilder Side eindigde op de derde plaats in de jaarlijst 2016 van de Euro Americana Chart na onder een stortvloed aan lovende recensies bedolven te zijn. Live werd ze solo en met band genoemd als hoogtepunt tijdens onder meer het Naked Song Festival en Take Root. Nu, met collega 'Okie' Dan Martin als support act komt Carter Sampson in februari terug voor een solo-tournee. 
Luister hier naar wat tracks van Carter en Dan:https://cartersampsonendanmartin.bandcamp.com/

De Oude Veiling Marktstraat 19 Aalsmeer 
Reserveren aanbevolen: SCR@PieterGroenveld.com of info@deoudeveiling.nl

komend concert op 14 mei: LYNN HANSON TRIO (Canada), met Marie-Jose-Dandeneau (Oh My Darling) op bass en vocaal

* * * * * * *
TIP:

Bluesband MAARIS is ontstaan in 2016. Ze zijn geïnspireerd door Jimi Hendrix, Janis Joplin en DeWolff.

De rauwe blues stem van de frontvrouw, het bijzonder sterke gitaarspel van de gitarist, het huilende geluid van de Hammond waarop zelfs de bas 
wordt gespeeld en de heerlijke drumpartijen zorgen ervoor dat je even terug in de tijd gaat.

SOUNCLOUD: 
https://soundcloud.com/user-219634093/mainstream-kid 
https://soundcloud.com/user-219634093/storm

FACEBOOK: 
https://www.facebook.com/MAARISband/

Copyright © 2016 RTV Rijnmond